Все статьи Планирование и организация Кохання переможе: як одружитися в Україні під час війни?

Кохання переможе: як одружитися в Україні під час війни?

Попри скрутні часи, життя у нашій країні не зупиняється: українці продовжують одружуватися та створювати нові родини, хоч і без гучних святкувань і пишних церемоній. Після такої перевірки на витривалість почуттів про шлюб задумалися навіть ті, хто раніше не поспішав з таким важливим кроком. Проте як під час воєнного стану відбувається реєстрація шлюбів в Україні? У цій статті YesYes надасть інструкцію, як одружитися під час війни. 

Як одружитися цивільним під час війни? 

Якщо ви перебуваєте поза межами зони активних бойових дій, то процедура доволі проста. Оберіть найзручніший для вас відділ РАГСу, уточніть їхній розклад роботи та подайте заяву на реєстрацію шлюбу особисто. Не забудьте взяти з собою оригінали паспортів громадян України та документ про розірвання попереднього шлюбу, якщо хтось з вас вже був одруженим. Також для подання заяви потрібна квитанція про сплату державного мита за реєстрацію шлюбу. 

Крім того, ви можете подати заяву на сайті Міністерства юстиції. За посиланням ви знайдете детальну інструкцію, як подати заяву на реєстрацію шлюбу онлайн.  

Наразі офіційно стати чоловіком і дружиною можна ще швидше, ніж раніше. 

Під час воєнного стану кожен повнолітній громадянин України має можливість зареєструвати шлюб просто в день подачі заяви. Таке пришвидшення процедури (яка у спокійні часи займає не менше місяця) можливе завдяки частині 2 статті 32 Сімейного кодексу України. 

Як щодо військових? 

Держава подбала, щоб наші захисники змогли узаконити свої відносини, навіть перебуваючи у зоні бойових дій. Завдяки цьому військовослужбовці можуть зареєструвати шлюб без особистої присутності. Скористатися таким спрощенням можуть військові з ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Управління державної охорони, прикордонники та нацгвардійці.    

Така церемонія відбувається за допомоги відеозв’язку без обов’язкової присутності одного чи обох осіб з майбутнього подружжя. 

Щоб скористатися правом на дистанційну реєстрацію шлюбу, військовий має подати відповідну заяву своєму командиру, який завірить справжність документа. 

Нагадаємо, що у військовий час церемонію одруження можуть проводити не тільки працівники РАГСів, а й представники поліції, медичні працівники та військовослужбовці. В такому випадку потрібно передати акт реєстрації шлюбу у будь-який РАГС, щоб оновлені дані внесли у державний реєстр і шлюб набув повної чинності. Після цієї процедури молодята зможуть отримати свої свідоцтва про шлюб.  

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Організація весілля під час війни: на що звернути увагу?
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Предложение руки и сердца: 5 правил, которые больше не работают
Читайте также
Экспресс-свадьба: на всё про всё 24 часа!
Планирование и организация
Экспресс-свадьба: на всё про всё 24 часа!
Рестораны для свадьбы в Харькове: подборка от YesYes
Планирование и организация
Рестораны для свадьбы в Харькове: подборка от YesYes
8 речей, які має зробити кожна жінка перед одруженням
Советы и идеи от YesYes
8 речей, які має зробити кожна жінка перед одруженням
Натхнення для осінньої лав-сторі: 11 ідей для фотосесії
Свадебное фото
Натхнення для осінньої лав-сторі: 11 ідей для фотосесії
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала