Все статьи Планирование и организация Організація весілля під час війни: на що звернути увагу?

Організація весілля під час війни: на що звернути увагу?

Війна вплинула на всі сфери нашого життя і, на жаль, не оминула весілля. Але YesYes впевнений, що справжнє кохання на паузу не поставиш! Якщо ви вирішили не зволікати з одруженням, то у цій статті розповідаємо, як влаштувати весілля під час війни та на які обмеження варто звернути особливу увагу. 

Чи варто святкувати весілля під час війни?

Якими б важкими не були обставини, життя триває. Через надзвичайну небезпеку багато хто з нас зрозумів, що не варто відкладати важливі кроки на потім. Захисники щодня відвойовують для нас право спокійно засинати у власному ліжку, будувати плани на майбутнє і, звісно ж, щиро кохати. 

Проте цьогоріч весілля мають змінитися та адаптуватися до нових умов. На жаль, масштабні святкування ми маємо трохи відкласти: по-перше, це не зовсім доречно у такій ситуації, а по-друге, варто обачно розпоряджатися власним бюджетом. 

YesYes розповість, як підлаштувати своє весілля під умови воєнного стану. 

Доречні формати весілля 2022

Зібрати на банкет усю велику родину, друзів та знайомих, влаштувавши свято на 100+ осіб, наразі не тільки складно, але й небезпечно. Нумо розбиратися, який формат весілля підійде для вашої пари. 

Камерне весілля для найрідніших 

Родинні зв’язки стали важливішими, ніж будь-коли. Якщо у вас є змога зібрати для святкування весілля 10-15 найближчих родичів та друзів, можна організувати тепле родинне свято. 

Особливостями камерного весілля є невелика кількість гостей, персональний підхід до запрошених і затишна атмосфера. Завдяки обмеженому колу гостей ви зможете приділити багато уваги кожному з них.

Ми вже багато писали про камерні весілля. Можеш почитати більше про формат у статті “Організація маленького весілля”, а також знайти поради, як зробити камерне весілля розкішним без великих витрат. 

Весілля для двох

Влаштуйте ідеальний день лише для вас двох, зосередившись тільки на власних смаках та бажаннях. Весілля для двох значно збереже ваш бюджет, а також звільнить від обов’язкових весільних кліше та обмежень. Щось більш традиційне ще чекатиме вас попереду, коли після перемоги можна буде організувати повноцінне святкування з усією родиною і друзями :)

Радимо винайняти класного фотографа – досвідченого спеціаліста ви знайдете у нашому Каталозі. Запросіть його на церемонію у РАГСі, влаштуйте прогулянку мальовничими місцями та завітайте у затишний ресторан. Якісні фотографії допоможуть зберегти найтепліші спогади з цього дня. 

Або ж влаштуйте спонтанну подорож, зніміть номер у готелі та об’їжтеся фаст-фуду – робіть все тільки так, як хочеться вам :)

Онлайн-святкування

Багато хто з нас мусив покинути рідний дім, місто і навіть країну. Через це зібрати найрідніших для святкування може бути дуже складно. Тут на допомогу прийде формат онлайн-весілля, який почав поширюватися за часів коронавірусу. Пам’ятаєте ще таку хворобу? :)

Ви можете запросити своїх гостей долучитися до трансляції церемонії онлайн, наприклад, через прямий ефір в Інстаграм або через спільний відеочат у Дискорді. Щоправда, для цього знадобиться “оператор”, який зможе знімати церемонію на смартфон та вчасно реагувати, якщо почнуться проблеми зі зв’язком. Після офіційної частини ви можете поспілкуватися з “гостями” чи навіть придумати конкурси та розваги, які можна влаштувати через Інтернет. 

Звісно, живого спілкування це не замінить, але дасть змогу вашим близьким та друзям розділити цей важливий день з вами, де б вони зараз не перебували. 

На що звернути увагу при плануванні весілля у воєнний час

Територія

На першому місці обов’язково має бути безпека – ваша власна і запрошених гостей. Якщо у вашому місті чи області тривають бойові дії або є постійна загроза обстрілів, варто відкласти святкування до більш безпечних часів. Українські захисники роблять все, щоб убезпечити наші життя, тож самостійно наражатися на небезпеку і зводити їхні зусилля нанівець не варто. Перемога вже зовсім близько! 

Перевірена локація

На жаль, велика кількість весільних локацій була зруйнована через російський військовий наступ. Також чимало місць лишаються замінованими та несуть в собі потенційну небезпеку. На цей факт потрібно зважати при виборі не тільки локації для святкування, а й маршруту для фотосесії чи прогулянки. На деякий час через це доведеться відмовитись від святкувань у лісах і на природі та бути максимально обережними при плануванні логістики. 

Бомбосховища

І знову до питання безпеки. При виборі локації обов’язково поцікавтеся у адміністрації закладу про стан їхнього сховища, його місткість та умови. Безперечно, варто бути готовими у будь-який момент разом із гостями перейти до сховища через сигнали повітряної тривоги. Ставтеся до цього як до турботи про свої життя, а не просто нав’язливої сирени, яка заважає веселитися. 

Комендантська година

Святкувати до ранку зараз не вийде – потрібно пам’ятати про комендантську годину, вимоги до рівня тиші та світломаскування. Розраховуйте час так, щоб завершити свято заздалегідь, аби гості мали достатньо часу для дороги додому. Ранкові весілля стають актуальними, як ніколи :) 

Обмежений вибір

Довоєнне розмаїття продуктів, послуг та локацій зараз для нас недоступне, тому доведеться обирати з варіантів, що залишилися. При плануванні меню зверніть увагу на те, що деякі продукти тимчасово зникли з полиць, а деякі доставляються із затримками. Також не забуваємо про обмеження на продаж алкоголю. 

Бюджет

Останній за порядком, але не за важливістю. При плануванні бюджету зважайте на те, що через логістичні обмеження ціни вже виросли й продовжуватимуть зростати, а постачальники не завжди можуть їх фіксувати, навіть якщо ви вже уклали договір. Через це краще залишати вільні кошти у вашому бюджеті для перекриття таких випадків. 

Також зауважимо, що зараз варто ощадливо ставитися до витрат на весілля. Так, це дуже важливе свято, але воно не має ставити під загрозу фінансову безпеку вашої молодої родини. Виокреміть найважливіші витрати, без яких ви не уявляєте свята, а до інших ставтеся якомога критичніше – десь варто заощадити, а від чогось і зовсім відмовитися. На допомогу може прийти OLX і розпродажі: сукня з минулорічної колекції або викуплений в інших молодят декор не зіпсує свято, але допоможе заощадити кошти.  

Тримати свої фінанси під контролем та грамотно спланувати витрати на весілля допоможе інструмент Бюджет від YesYes.

Попри всі складнощі та обмеження, YesYes вірить, що кохання здолає всі перепони і на вас чекає найромантичніше весілля!

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Мова кохання: українські вірші для весільних обітниць
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Кохання переможе: як одружитися в Україні під час війни?
Читайте также
Экспресс-свадьба: на всё про всё 24 часа!
Планирование и организация
Экспресс-свадьба: на всё про всё 24 часа!
Як штучний інтелект може допомогти організувати весілля?
Планирование и организация
Як штучний інтелект може допомогти організувати весілля?
Осінні тренди для образу нареченої 2023: ідеї для макіяжу та зачіски
Образ жениха и невесты
Осінні тренди для образу нареченої 2023: ідеї для макіяжу та зачіски
Свадебный видеограф: ответы на популярные вопросы невест
Свадебное фото
Свадебный видеограф: ответы на популярные вопросы невест
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала