Все статьи Планирование и организация Літнє весілля: як вирішити найпоширеніші проблеми

Літнє весілля: як вирішити найпоширеніші проблеми

Літо – найбажаніший сезон для весілля серед наречених. Майже кожна мріє провести цей день, не переживаючи про холод та погану погоду, зробити радісні сонячні кадри та насолодитися теплом. Однак в організації літнього весілля є кілька проблем. YesYes розповість, з якими проблемами ти можеш зіткнутися на літньому весіллі та як їх вирішити. Нехай ваше весілля та підготовка до нього будуть безтурботними :)

Бронювання

Літнє весілля – це мрія багатьох наречених, тому щороку ажіотаж піднімається серйозний :) Кращі локації та весільні фахівці розлітаються, як гарячі пиріжки. Щоб не вибирати найкраще із залишків, доведеться зайнятися підготовкою заздалегідь або приготуватися до компромісів у питаннях дати – наприклад, у будні дні та менш популярні дати є більша ймовірність забронювати хорошу локацію чи фахівця і навіть отримати непогану знижку.

Тверезо оцініть популярність бажаної локації та фахівців перед початком підготовки. Найбільш популярних з них молодята бронюють навіть за рік до бажаної дати, тож рекомендуємо поспішити та розпочати підготовку завчасно. Коли ваша дрім-тім буде зібрана, а локація на потрібну дату – заброньована, можна буде зробити перерву в організації весілля та повернутися до питання за 3-4 місяці.

Якщо часу до дати весілля залишилося мало, то скористайся Тендерами від YesYes. Усього 3 хвилини на заповнення заявки: вкажи категорію спеціаліста, вашу дату, зразковий бюджет та побажання. Після цього ти отримаєш відповіді лише від фахівців, які готові на ваші умови та згодні з бюджетом – а це величезна економія часу :)

Спека

Найголовніша складність літнього весілля – це спекотна погода. У нестерпну спеку вже не хочеться ні розваг, ні смачної їжі, а туфлі на підборах і щільний макіяж стають тими ще тортурами.

При виборі ресторану для весілля обов'язково звертай увагу на те, як якісно працює там система кондиціювання. У спеку +40 цей аспект стане набагато важливішим за зручне паркування і свіжість ремонту. Також важливо, щоб зал був розрахований на вашу кількість гостей – хоч би яким якісним не був кондиціонер, він не допоможе, якщо в залі буде занадто тісно.

Таймінг

Щоб уникнути розпеченого сонця, потрібно зрушити початок весілля на пізніший час. Починайте виїзну церемонію о 16:00-16:30, коли мине пік сонячної активності – тоді вона пройде приємніше і для вас, і для гостей. 

Фотосесію також рекомендуємо перенести на комфортніший час. По-перше, вам з нареченим буде простіше сконцентруватися на позуванні і один на одному, якщо не докучатиме погода. А по-друге, надто яскраве полуденне світло псує якість фото і змушує вас жмуритися. Однозначно вийде не найщасливіший вираз обличчя :)

Подумайте про те, щоб у день весілля провести невеликий фотосет буквально на 30-40 хвилин, а повноцінну зйомку перенести на другий день. Так ви зможете розслабитися та насолодитися процесом, не переживаючи через розклад та мільйон організаційних дрібниць. Крім того, можна буде з'їздити до кількох локацій, у тому числі й більш віддалених.

Дощ на весіллі

Форс-мажором на літньому весіллі може стати не лише нестерпна спека, а й непередбачуваний дощ. Ох скільки нервів витрачають наречені, перевіряючи прогноз погоди напередодні дня Х :) Щоб менше переживати через можливу погану погоду, варто детально продумати план Б. Разом з декоратором та менеджером майданчика обміркуйте, чи зможете ви оперативно перемістити зону церемонії та банкету, які альтернативні місця на локації будуть у вашому розпорядженні. Для літнього весілля на природі чудовим запасним планом буде намет. Він зможе захистити вас із гостями від негоди, а в сонячний день дасть потрібну тінь.

Від загрози невеликого дощу під час церемонії можуть врятувати гарні парасольки для вас та гостей. Головне – менше переживати через погоду та ґрунтовно до неї підготуватися. Повір, дощ може не тільки не зіпсувати всі плани, а й стати родзинкою вашого важливого дня, що запам'ятовується :)

Комахи

На літньому весіллі на природі комахи можуть сильно докучати, особливо ближче до вечора. На щастя, у цієї проблеми є відразу кілька рішень – вам потрібно вибрати те, що підходить конкретно для вашого весілля:

Обробка локації для весілля. Радикальний спосіб – звернутися до спеціальних служб, які перед початком урочистостей опрацюють вашу локацію засобами від комах. Перед таким рішенням дуже важливо порадитись з менеджером майданчика та консультантом від обраної служби: наскільки це безпечно для тварин (якщо вони плануються на весіллі), алергіків та дітей.

Індивідуальні засоби захисту. Можна підготувати засоби від комарів та мошок для гостей: спеціальні креми, спреї, браслети від комарів. Закупи засоби із запасом та попередь гостей, що вони можуть ними скористатися.

Макіяж нареченої

Макіяж нареченої для літнього весілля повинен бути легким і досить стійким, щоб витримати не тільки сльози, що підступають, а й спеку. Зверніть увагу, що занадто щільна тональна основа і сильний контуринг можуть серйозно закупорити пори в спекотний період і розтектися – не найприємніше поєднання в день, коли хочеться бути найкрасивішою. Разом з візажистом підберіть легкий матуючий BB-крем, який додасть обличчю свіжості і приховає невеликі недоліки, а не виглядатиме накладною маскою на твоєму обличчі.

Обов'язково поклади у свою сумочку матуючі серветки: з їх допомогою ти зможеш прибрати зайвий блиск з обличчя, не пошкодивши макіяж.

Меню літнього весілля

Меню для літнього весілля вимагатиме від тебе почуття міри та балансу. З одного боку, важкі страви з великою кількістю м'яса і майонезні салати додавати не хочеться, але з іншого боку – одними овочами та фруктами ситий не будеш. Головне в гонитві за легким та свіжим меню не залишити гостей голодними :)

Головна страва на весільному бенкеті має бути ситною: добре підійде м'ясо чи риба на грилі з картопляним гарніром, проте краще відмовитися від небезпечних на спеку соусів на основі вершків чи яєць та підшукати альтернативу. Від ситних закусок теж відмовлятися не варто, міксуючи їх із овочами та сирами. Напевно, гостям сподобається класичне поєднання дині та хамона на шпажках, канапе "Капрезе" та, обов'язково, м'ясна тарілка. А ось паштети та карпаччо з сирого м'яса краще замінити на кілька видів хумусу з питами та овочами – корисно, ситно та безпечно в спеку :)

Десерти

Якщо ви плануєте поставити окрему зону з солодощами, то поставитися до вибору десертів потрібно уважно. Крем і фігурки з шоколаду можуть розплавитися на сонці і виглядатимуть неапетитно буквально за півгодини, так що оберіть із кондитером більш стійкі частування.

Також варто домовитися з рестораном або кейтерингом, щоби фрукти дорізали та докладали на стіл поступово – так вони не встигнуть завітритися та набути непривабливого вигляду.

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Макіяж нареченої на літньому весіллі: ТОП-10 порад
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Як спланувати весільний бюджет: 5 простих кроків
Читайте также
Свадебная прогулка: с гостями или без?
Планирование и организация
Свадебная прогулка: с гостями или без?
Первый в Украине свадебный Онлайн-планер для невест
Планирование и организация
Первый в Украине свадебный Онлайн-планер для невест
Свадебный маникюр 2020: 42 идеи, фото и тренды
Образ жениха и невесты
Свадебный маникюр 2020: 42 идеи, фото и тренды
Красиво – не значит дорого: декор на свадьбу своими руками
Сделай сам
Красиво – не значит дорого: декор на свадьбу своими руками
Здесь молодожены ищут специалистов

Создано уже 4203 тендеров на YesYes

  1. Создавай объявления (тендеры)
  2. Получай предложения от специалистов
  3. Выбирай лучших
Тендеры помогают сэкономить массу времени на поиски.

Смотреть тендеры Создать тенедер

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала