Все статьи Советы и идеи от YesYes “Медовий місяць” завершився і стосунки стали нудними. Що робити?

“Медовий місяць” завершився і стосунки стали нудними. Що робити?

Перший етап стосунків може бути дуже романтичним і хвилюючим: друга половинка сприймається загадковим ідеалом, а від вибуху гормонів паморочиться в голові. Проте такий “медовий місяць” не може тривати вічно. Що ж робити, коли емоції вщухли і стосунки вже не приносять таких шалених емоцій? YesYes знає відповідь!

Цінувати стабільність і безпеку

Відчуття певної нудьги може виникати через те, що зникла загадковість, надмірна емоційність та адреналин від перших сварок. Проте це позитивні зміни: тепер ви можете бути більш раціональними і передбачуваними, а значить – більш безпечними один для одного і стосунків в цілому. У наші буремні часи це відчуття захищеності і прогнозованості дорогого коштує, адже цього не вистачає в оточуючому світі. 

У стосунках, де вже немає емоційних гойдалок і великої амплітуди почуттів, з’являється місце для відкритості, щирості і вразливості один перед одним. Нарешті можна ділитися своїми переживаннями, виглядати не на всі сто і при цьому не боятися розчарувати партнера – тобто, бути справжніми. 

Часто саме це і є головною метою пошуку партнера, тож повір, всі вам насправді заздрять :)   

Додати більше пригод

Тепер, коли ви змогли побудувати фундамент і безпечний простір, по-справжньому довіряти один одному, можна задуматися про певні експерименти. Що ви завжди хотіли спробувати, але соромилися зізнаватися іншим людям? Головний бонус міцних здорових стосунків – це можливість обговорювати такі речі, не боючись засудження або навіть висміювання. Це може стосуватися будь-чого: нестандартних сексуальних практик, екстриму чи примх і бажань, родом з дитинства, які начебто недоречні у дорослому віці.   

У вас є можливість дізнатися, скільки “гостринки” можна додати в сумісне життя, все ще відчуваючи безпеку і стабільність.   

Повернути собі незалежність

На перших етапах нових стосунків ми часто прагнемо “злитися” з партнером в одне ціле. Почуття вирують, вам хочеться весь час проводити разом: торкатися, дізнаватися, пробувати різні формати взаємодії. На цей час власне, окреме життя ніби трошки відходить на другий план. Зустрічі з подружками рідшають і перетворюються на одвічне обговорення прекрасності другої половинки, хобі вже не так цікавить, а на роботі важко сконцентруватися. 

Коли емоційний пік минає і ви встигаєте адаптуватися один до одного, час згадати про власну особистість. Не потрібно різко віддалятися від партнера без попередження! Просто потроху починай повертати старі інтереси і час для себе. Так ви не відчуватимете, що застрягли у коконі, а життя проходить повз. 

Не завжди партнери синхронно починають відчувати потребу певної сепарації, тож це може спровокувати конфлікти. Якщо відчуєш, що друга половинка здивована такими змінами, варто поговорити про це. “Я дуже щаслива, що наші стосунки міцнішають і приносять відчуття стабільності. Тому мені здається, що зараз ми можемо трохи більше часу приділяти іншим інтересам, щоби залишатися цікавими один для одного і задоволеними своїм життям”, – розмова в такому дусі допоможе прояснити ситуацію. 

Планувати майбутнє

Тепер, коли побудована стабільність і ви більш впевнені один в одному, можна сміливіше планувати спільне майбутнє. Але радимо не перетворювати це в календар ремонтів, родинних відвідин та інших обов’язків :) Інакше все відчуватиметься ще більш нудним і занадто “дорослим”.

Подумайте разом, які б речі ви хотіли зробити разом, аби створити незабутні спогади і поглибити свій зв’язок: сумісні подорожі, творчі майстер-класи як у романтичних комедіях, здійснення дитячих мрій один одного. Включайте в ці плани побільше романтики, щоб не забувати, що ви не просто “партнери”, але й закохані. 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Запрошення на зимове весілля: ідеї і натхнення
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Новорічний настрій: добірка фільмів і 5 порад для створення атмосфери
Читайте также
“Я не выдерживаю”: как справиться со стрессом от свадебной подготовки
Советы и идеи от YesYes
“Я не выдерживаю”: как справиться со стрессом от свадебной подготовки
ТОП-10 помилок, яких має уникати наречений
Советы и идеи от YesYes
ТОП-10 помилок, яких має уникати наречений
Бьюти-процедуры перед свадьбой: как подготовиться без грустно-смешных ситуаций
Образ жениха и невесты
Бьюти-процедуры перед свадьбой: как подготовиться без грустно-смешных ситуаций
Духи невесты: выбираем особый аромат для особенного случая
Образ жениха и невесты
Духи невесты: выбираем особый аромат для особенного случая

100 шагов свадебной подготовки от YesYes.ua

Чтобы вы ничего не забыли во время подготовки к свадьбе и чтобы не пришлось “рыться” по всему интернету в поисках информации о подготовке, YesYes сделал для вас ОЧЕНЬ ПОЛЕЗНУЮ ШТУКУ - Список дел невесты.

Там уже собраны в одном месте все свадебные дела! Если хочется больше информации по каждому шагу, просто щелкните по пункту - раскроется статья. Выполненные пункты отмечайте галочками. Все очень просто :)

Перейти в Список дел

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала