Усі статті Поради та ідеї від YesYes 7 запитань про весілля, які ти соромилась задати

7 запитань про весілля, які ти соромилась задати

Чи брати кредит на весілля? Які весільні традиції можна без страху забути? А чи варто взагалі влаштовувати весілля? Без табу та зайвої скромності YesYes відповість на питання про весілля, які часом бояться задати молодята.

Може краще махнемо у відпустку?

Найголовніше питання, яке потрібно поставити перед зануренням у весільну підготовку: "А чи хочемо ми взагалі весілля?" Це досить трудомісткий захід, який вимагатиме багато організаційних зусиль і фінансів, так що ваше бажання має бути непохитним :)

Нехай чимала частина молодят вирішує відмовитися від весілля на користь подорожі, купівлі машини або ремонту, ми все ж таки радимо не нехтувати цією подією. Спільних поїздок у вас буде ще багато, адже попереду життя вдвох. А ось зібрати найближчих людей, вимовити заповітні клятви і відсвяткувати початок сімейного життя можна лише одного разу, отримавши масу неповторних спогадів.

Проте остаточне рішення – тільки за вами!

Без весільного організатора нікуди?

Не можна недооцінювати складність організації весілля, особливо якщо ви плануєте масштабне свято на 50 і більше гостей. Професійний весільний організатор може допомогти з багатьма питаннями, але якщо ти хочеш самостійно курирувати процес підготовки від А до Я - YesYes тебе без допомоги не залишить!

Спеціально для самостійних наречених ми створили найзручніший Онлайн-планер для підготовки до весілля. На тебе чекає Список справ нареченої, де покроково описаний процес організації весілля з усіма підводними каменями та нюансами. Планувальник бюджету допоможе тримати фінанси під контролем, а інтерактивний Список гостей не дасть упустити жодної важливої нотатки про гостей та значно спростить розрахунки. Все для тебе і твого ідеального весілля!

Викупу нареченої та інших неоднозначних традицій не уникнути?

За багатовікову історію зібралося чимало весільних традицій та прикмет, пояснення яким вже давно забулися. То нареченому не можна бачити наречену до церемонії, то монетки у взуття треба покласти для багатого життя, ще й посигналити в місті не забути – це має відлякати злих духів. Так, деякі забобони виглядають зовсім абсурдно :)

Якщо вас бентежать чи дратують якісь весільні традиції, то відмовляйтеся від них без зайвих роздумів, навіть незважаючи на невдоволення деяких родичів. Але якщо виконання якихось ритуалів допоможе трохи заспокоїтись чи просто відчувається правильним і потрібним, то чому б і не дотриматись їх у день свого весілля?

Весілля у кредит – це соромно?

Іноді для здійснення великих покупок доводиться звертатися за підтримкою до банків, і весілля – не виняток. Якщо позичати у друзів або приймати матеріальну допомогу від батьків не хочеться, то кредит стає логічним варіантом для розширення весільного бюджету.

У цьому немає нічого ганебного, але варто добре подумати, на що саме ви хочете витратити кредитні гроші і чи зможете легко і затримок виплачувати борг.

Як ми можемо заощадити організації весілля?

Деякі пари почуваються ніяково через брак бюджету або бажання організувати весілля дешевше. Однак зовсім не потрібно соромитися можливостей заощадити, адже раціональне використання бюджету допоможе вам організувати свято, що запам'ятовується, навіть при невеликих вкладеннях.

Насамперед визначте ваші пріоритети. Що для вашої пари важливіше – шикарна дизайнерська сукня і костюм нареченого або, наприклад, багато накритий стіл на банкеті? При розподілі бюджету віддавайте перевагу вашим пріоритетам і заощаджуйте на пунктах, які не такі важливі для вас.

Також не забудьте прочитати нашу добірку "30 порад, як заощадити на організації весілля"!

А чи нам потрібно запрошувати всіх знайомих?

Щасливі моменти створення сім'ї хочеться розділити з найближчими та коханими. Але хіба до них входять далекі родичі, з якими спілкування обмежується дай боже рідкісними привітаннями по телефону, колеги з роботи, давно забуті однокласники та інші далекі знайомі? Пам'ятай, що кожен гість – це додаткове навантаження на бюджет, інколи ж ще й шанс на негативні емоції в день весілля. Тому до складання списку гостей ми радимо поставитися серйозно та добре подумати, а кого ви дійсно будете раді бачити у день весілля.

Чи можна обійтися без…

Лімузина, банкета, тужливих промов реєстратора з РАГСу – на вашому весіллі ви можете відмовитися від чого завгодно, якщо відчуваєте, що якийсь із “обов'язкових атрибутів” не про вас. Співачка Джеррі Хейл навіть від нареченого відмовилася, організувавши весілля за всіма канонами, але принісши весільні клятви самій собі :)

Не агітуємо тебе вдаватися в такі крайнощі, а ось решта весільних “так треба” можеш сміливо ставити під сумнів. Головне, щоб концепція весілля та кожна його складова подобалася саме вам, і неважливо, скільки традицій через це доведеться порушити.

ПОПЕРЕДНЯ СТАТТЯ Що дійсно важливе гостям на весіллі?
НАСТУПНА СТАТТЯ 20 фотографій, які обовʼязково потрібно зробити в день весілля
Читайте також
Лучшие идеи для девичника в 2020 году: руководство для подружек невесты
Поради та ідеї від YesYes
Лучшие идеи для девичника в 2020 году: руководство для подружек невесты
Музыка на девичник: танцевальный плейлист от YesYes
Поради та ідеї від YesYes
Музыка на девичник: танцевальный плейлист от YesYes
Свадебные приглашения: идеи для вдохновения
Гості, запрошення
Свадебные приглашения: идеи для вдохновения
“Я надто зайнята для весільної підготовки”: топ порад для економії часу
Планування і організація
“Я надто зайнята для весільної підготовки”: топ порад для економії часу
Каталог весільних послуг

Усі весільні спеціалісти, ресторани та салони

Дивись увесь Каталог

Оберіть вашу роль на весіллі

Я готуюся до весілля Я весільний спеціаліст

Пишіть сюди всі Ваші запитання, ідеї,
зауваження і просто думки з приводу
роботи нашого порталу