Все статьи Образ жениха и невесты Список запитань до візажиста і перукаря, які потрібно задати до весілля

Список запитань до візажиста і перукаря, які потрібно задати до весілля

Збори нареченої – це магічний початок весільного дня, який задає настрій на усе свято. Щоби все пройшло ідеально, а твій образ вийшов саме таким, як ти мріяла, потрібно приділити особливу увагу пошукам візажиста та стиліста по зачіскам. YesYes вирішив полегшити для тебе цю задачу, тож підготував  список запитань до б’юті-майстрів, які варто задати перед весіллям. 

1. Чи є у вас портфоліо?

Надважливе запитання, тому ми виносимо його у самий початок списку. Портфоліо бьюті-майстра допоможе тобі визначити рівень його робіт і побачити, чи зможе він зробити образ згідно до твоїх побажань. У прикладах робіт повинні зустрічатися ті, що схожі на те, що ти хочеш отримати у свій важливий день. 

Не варто замовляти послуги у неймовірно крутого візажиста, який створює екстравагантні образи для творчих фотосесій, якщо ти хочеш нюдовий весільний макіяж. Весільний образ має свою специфіку, тож краще обирати спеціаліста, який має відповідний досвід. Портфоліо дозволяє у цьому переконатися завчасно. 

2. Де можна переглянути відгуки на вашу роботу?

Фотографії у портфоліо допоможуть скласти загальне враження, але не дадуть повної картини. Наприклад, з гарного ретушованого альбому ти не дізнаєшся, скільки протримався макіяж чи укладка, чи не спізнився майстер, як проходила комунікація із ним під час роботи. Все це – важливі аспекти, які мають бути на висоті, щоби не зіпсувати тобі настрій на весь весільний день. 

Попроси у майстра відгуки від реальних клієнтів, а також проведи невеличке самостійне дослідження у Гуглі і соцмережах. 

Нагадаємо: кращих візажистів і стилістів по зачіскам ти можеш знайти у Каталозі YesYes!

3. Ви самостійне привезете потрібне обладнання чи мені треба його підготувати?

Фен, плойка, стайлери та безліч інших речей – для створення шикарного образу знадобиться немаленький арсенал :) Обов’язково уточни у майстра, чи привезе він усе необхідне самостійно. Варто знати завчасно, якщо якась техніка чи засоби знадобиться від тебе, щоб був час підготувати все потрібне. Якщо ти віддаєш перевагу власним засобам чи обладнанню, поговори з майстром про це ще до пробного макіяжу та укладки – спеціаліст має розуміти, як працювати з твоєю технікою та чи підходить вона для вашої задачі. 

4. Як формуватиметься ціна за послуги? 

Питання оплати послуг завжди потребує детального обговорення. Майстри можуть по-різному формувати свій цінник: хтось погодинно, хтось вираховує за комплексом послуг. Тому твоє завдання полягає у тому, щоби перед остаточної домовленості чітко зрозуміти кінцеву ціну та вартість послуг, які можуть сплачуватися додатково. 

5. Де надаватимуться послуги: у місці зборів чи у салоні?

Не усі майстри надають послуги на виїзді – дехто може запросити тебе у салон. Звісно, такий варіант підходить не для всіх сценаріїв весільного дня, тож варто заздалегідь уточнити це питання у майстра. Також потрібно одразу обговорити час зустрічі та чи потрібно окремо оплачувати ранню зустріч або таксі до місця ранкових зборів нареченої. 

6. Скільки часу займає підготовка образу?

Ця інформація важлива для планування таймінгу весільного дня. Більш точний час майстер зможе сказати після пробного образу, але орієнтовну тривалість можна дізнатися і раніше. Обов’язково закладай додаткові 30-60 хвилин на ранкові збори на випадок форс-мажорів, запізнень чи інших неприємностей, а також щоби просто не поспішати і спокійно насолоджуватися магією ранку нареченої :)

7. Скільки клієнтів у вас заплановано на мою дату?

Будь уважна: якщо у день твого весілля майстер має додаткових клієнтів, то на якісь додаткові побажання чи переробки може не бути часу. Також це уточнення необхідне, якщо ти хочеш, щоб візажист залишився, щоб поправити твій образ посеред дня, наприклад, після церемонії перед фотосесією чи святковою вечерею. Не забувай, що така послуга сплачується окремо, тож потрібно дізнатися її ціну і врахувати у бюджеті. 

8. Який план дій, якщо у день весілля у вас станеться форс-мажор?

Всі ми люди, тож навіть найпорядніший і найвідповідальніший спеціаліст не застрахований від раптових хвороб чи інших життєвих неприємностей. Якщо візажист чи перукар буде вимушений скасувати твій запис, потрібно мати запасний план. Наприклад, деякі спеціалісти мають асистентів або колег, які зможуть підмінити його у цей день. Якщо такі люди є, добре дізнатися їхні контакти перед весіллям і хоча б заочно познайомитися з їхніми роботами. Також потрібно обговорити зміни оплати у разі форс-мажору з боку спеціаліста.  

9. Що потрібно купити перед весіллям?

Порадься з майстром, що потрібно докупити. Це можуть бути додаткові аксесуари для зачіски, засоби для волосся, дрібниці для стійкості макіяжу – наприклад, матуючі серветки чи термальна вода. Не забудь внести ці речі до списку покупок.

10. З якими засобами ви працюєте? 

Варто ознайомитися з арсеналом майстра, щоби зрозуміти, з якими брендами він працює. Можливо, з якимись косметичними засобами у тебе був неприємний досвід, тож буде потрібно підібрати альтернативу. Особливо уважно варто підійти до цього питання, якщо у тебе є алергія на якісь складники або ти не користуєшся певними брендами через морально-етичні переконання. 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Зірки знають відповідь: весільна естетика знаків зодіаку
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Цікаві факти про весілля Королеви Єлизавети, які ти не знала
Читайте также
Сколько стоит дизайнерское свадебное платье made in Ukraine?
Образ жениха и невесты
Сколько стоит дизайнерское свадебное платье made in Ukraine?
Цветочный венок для невесты вместо фаты
Образ жениха и невесты
Цветочный венок для невесты вместо фаты
Бонбоньерки на свадьбу: 23 идеи, которые понравятся гостям
Советы и идеи от YesYes
Бонбоньерки на свадьбу: 23 идеи, которые понравятся гостям
Свадьба в стиле Ретро: тренды, идеи по декору и советы от YesYes
Цвет и стиль свадьбы
Свадьба в стиле Ретро: тренды, идеи по декору и советы от YesYes
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала