Все статьи Еда, торты, кейтеринг Осіннє меню на весілля: поради та ідеї від YesYes

Осіннє меню на весілля: поради та ідеї від YesYes

Підготовка до весільної церемонії, розважальна програма, образи наречених і декор – все це дуже важливі кроки весільної підготовки. Але не варто забувати про надважливу частину святкового банкету – меню на весілля. У цій статті YesYes зібрав рекомендації для осіннього меню, аби ваші гості були ситими, зігрітими і задоволеними :)

Основні рекомендації для весільного меню на осінь

Зміна пропорцій

Якщо готуєш весілля восени, треба пам’ятати, що добова норма калорій зростає через холоди, та й преференції гостей змістяться до чогось гаряченького і ситного. Це вже не спекотне літо, коли хочеться лише легеньких салатиків та побільше льоду у коктейлях :) Зроби більший акцент на гарячі закуски, а не холодні салати: жульєни з розтопленим гарячим сиром зайдуть краще, ніж легенькі канапе з креветкою. А до основних страв підбери “важчий” гарнір – наприклад, пюре з картоплі або цвітної капусти замість овочей на грилі. 

Комфортна їжа

Осіннє весілля – це про затишок, тепло і приємну атмосферу, тож і меню має бути відповідним. Гарячі кремові супи з хрусткими грінками, аромати спецій і свіжої випічки, широка чайна карта – такі деталі зроблять вечерю більш затишною, допоможуть гостям відігрітися і розслабитися.  

Сезонні смаки

Ще здавна весільний сезон розпочинався саме восени, адже це період збору врожаю та найщедріших столів. Ми радимо не підганяти осіннє меню під весільні стандарти, а зробити акцент саме на сезонних стравах і смаколиках. Наприклад, гарбуз може надати нестандартного смаку звичним стравам, яблуко і кориця зроблять десерти більш затишними, обліпиху і бузину можна використати у соусах, щоби внести цікавинку в основні страви. Також до меню можна додати грушу, айву, імбир, гриби і прянощі: кардамон, кмин, фенхель.

Увага на напої

Сезон прохолоджувальних коктейлів завершився, прийшов час гріти гостей глінтвейном :) Гарячі напої підтримають атмосферу затишку і допоможуть впоратися з холодною погодою. Класичним вибором стануть глінтвейни – з червоного або білого вина, безалкогольні та справді зігріваючі. Також не забувай про грог! Гарячий шоколад і какао із різними доповненнями чудово завершать солодкий стіл. Ще більше ідей для гарячих напоїв на весіллі читай у нашій статті “Чим зігріти гостей?”

Ідеї і приклади страв

Від загальних рекомендацій переходимо до конкретики – приклади осінніх страв для весільного меню. Для зручності ми розбили їх на категорії. Необов’язково використовувати саме наші приклади страв, адже ти можеш просто запозичити цікаві деталі, щоб доповнити власні ідеї :)

Закуски

  • Сирні кульки з горіхами, зеленню та журавлиною

Сирні кульки – це класика закусок, яка подається як у гарячому, так і у холодному вигляді. Для осіннього весілля ми радимо використати сезонні доповнення, щоби зробити страву цікавішою: горіхи додадуть поживності, журавлина – цікавої кислинки, а зелень освіжить смак. 

  • Фаршировані гриби з козячим сиром і шпинатом

Як обійтися на осінньому банкеті без грибів? Шапинки великих грибів можна нафарширувати козячим сиром і шпинатом, а потім запекти у духовці чи просмажити на грилі. 

  • Піца на дровах

Цікавим стартером стане піца на дровах з унікальним димком з печі. Задля такого частування можна виділити окрему зону, де гості могли б самі обирати начинки і спостерігати за процесом приготування. Посидіти біля гарячої печі їм точно захочеться, особливо, якщо це доповниться невеликим шоу від піцайоло :)

Основні страви

  • Сковорідка з куркою, овочами і журавлиною

Безпрограшний варіант гарячої порціонної страви – це сковорідки. Гарячі, поживні і ну дуже смачні. Варіантів поєднання м’яса, овочів та соусів безліч, але для осіннього весілля ми пропонуємо запечену курку з картоплею і журавлиною. 

  • Біф бургіньйон з картопляним пюре

Класика французької кухні – біф бургіньйон, вона ж яловичина по-бургундськи – стане ідеальним вибором для холодної пори року. Це рагу з овочами і яловичиною, що тушкується у густому винному соусі на основі м’ясного бульйону, тож гості точно підуть ситими і задоволеними :)

  • Тушкована у яблучному сидрі яловичина з розмариновою полентою

Якщо тобі набридли звичні для наших широт гарнири з різних видів овочевих пюре, пропонуємо спробувати насичену розмарином поленту. Ця каша чудово поєднається з соком тушкованого м’яса. А яблучний сидр додасть цікаву і дуже осінню нотку овочам і яловичині.

Осінні десерти

  • Булочки з корицею

Що може бути кращим восени за сінабони з гарячою кавою? Ми поки не знайшли відповідь на це питання :) Булочки з корицею під рідким ванільним сиропом, та ще й з додаванням горіхів або карамелі стануть невід’ємною прикрасою вашого солодкого столу на осінньому весіллі.

  • Яблучні пироги

Класика осінніх солодощів – це ароматні яблучні пироги. Нотка кориці додасть затишку, а якщо на день вашого весілля видалася тепла погода, пиріг можна доповнити кулькою ванільного морозива. 

  • Морквяний торт

Втомилася від ванільних бісквітів з фруктами? Чому б не зробити осінній весільний торт морквяним! Це класичний осінній смак, який допоможе підтримати загальну атмосферу свята і виділити ваш десерт серед інших, що вже куштувати гості. 

  • Чуррос з гострим гарячим шоколадом

Солодким компліментом для гостів може стати іспанський вуличний десерт – чуррос. Аби зробити його цікавішим, пропонуємо у якості соусу подати гарячий шоколад з перцем чілі. Легка гостринка підкреслить смак десерту і зробить його особливим. 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Як війна змінить українські весілля після перемоги?
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Весільна церемонія: помилки, яких потрібно уникати
Читайте также
Кэнди-бар на свадьбу – новый тренд в Украине
Еда, торты, кейтеринг
Кэнди-бар на свадьбу – новый тренд в Украине
Безалкогольная свадьба: советы и идеи напитков от YesYes
Еда, торты, кейтеринг
Безалкогольная свадьба: советы и идеи напитков от YesYes
Образ нареченої на будь-який бюджет. Частина 2: від 6000 грн
Образ жениха и невесты
Образ нареченої на будь-який бюджет. Частина 2: від 6000 грн
7 речей, які не є проблемами у стосунках, хоча можуть ними здаватися
Советы и идеи от YesYes
7 речей, які не є проблемами у стосунках, хоча можуть ними здаватися
Здесь молодожены ищут специалистов

Создано уже 4201 тендеров на YesYes

  1. Создавай объявления (тендеры)
  2. Получай предложения от специалистов
  3. Выбирай лучших
Тендеры помогают сэкономить массу времени на поиски.

Смотреть тендеры Создать тенедер

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала