Все статьи Планирование и организация Як підготуватися до весілля із турботою про себе?

Як підготуватися до весілля із турботою про себе?

Весільна підготовка може бути дуже захоплюючою, але водночас і виснажуючою. Дуже важливо у прірві важливих справ і палаючих дедлайнів не забувати про себе кохану – ти ж не хочеш у такий важливий день виглядати змученою і розбитою? YesYes підготував кілька порад, як провести підготовку до весілля з турботою і любов’ю до себе. 

Прощавай, дієто!

Час залишити виснажливі дієти у минулому – вже давно настала доба турботи про здоров’я і свідомого способу життя. Тому зі спокійною душею закриваємо вкладки “-7 кг на кефірі”, “калорійність зелених яблук” і “принципи голодування тибетських монахів”. Пам’ятай, що навіть нібито зайві 10 кілограмів виглядатимуть куди краще, ніж випадаюче волосся, ламкі нігті і голодні очі, які можуть подарувати тобі дієти у купі з нервовими зривами і короткочасним результатом.  

Золоті правила здорового контролю над вагою давно всім відомі: пий достатньо води, слідкуй за балансом білків, жирів і вуглеводів та вводь у звичку різноманітну фізичну активність. 

Контроль за активністю

У продовження до попереднього пункту хочемо окремо розширити цю тему. Фізична активність – це не тільки спортзал, тягання гантелей і ранкові пробіжки. Подивися на цю діяльність ширше: калоріям все одно, бігаєш ти на доріжці чи по магазинах у пошуках весільних аксесуарів :) Тому не знецінюй рутинні справи, на які організм також витрачає зусилля. Відслідковувати навантаження допоможуть фітнес-трекери або хоча б крокомір у телефоні. Завдяки цим гаджетам ти матимеш краще уявлення про свій щоденний рівень активності і змогу його коригувати – в якийсь день краще дати собі спокій, а в інший вийти на невеличку прогулянку ввечері.

Щодо саме занять спортом намагайся обирати те, що принесе тобі задоволення і допоможе відволіктися від рутини або отримати позитивні емоції. Наприклад, запишись ти вже на пробне заняття танцями на підборах – час будити внутрішню кішечку і здивовувати коханого :) Ранкова йога у гамаках, пробіжки з подругою, басейн, танці, та хоч експериментальний вид “тваринних” тренувань – пробуй нове і отримуй задоволення! Цікаві заняття легше не прогулювати, аніж змушувати себе повертатися до ненависних тренажерів. 

Турбота про поставу

Робота з тілом не обмежується гарними сідничками і тонкою талією. Як щодо подбати про себе на більш глибокому рівні? Спробуй через спеціальні вправи попрацювати з поставою, гнучкістю та мобільністю суглобів. Якщо ти мала якісь проблеми з цими пунктами, то результат може тебе вразити! Адже саме такі непомітні речі можуть бути причиною розладів сну, поганого самопочуття, а також приховувати результати твого схуднення – наприклад, та сама неправильна постава може візуально додавати зайвих кіло, зменшувати тонус м’язів живота (через що вилазять несподівані складки навіть на найтендітніших дівчатах) і взагалі псувати твій зовнішній вигляд. На весільних фото такі проблеми можуть неприємно тебе вразити, тож радимо попіклуватися про це завчасно. 

Свідоме святкування

Галасливі вечірки на честь дівич-вечора з текілою, стриптизерами і обов’язковим похміллям – це лише стереотип, який поступово відходить у минуле. Все більше дівчат обирають більш свідомі і наповнюючі святкування, які відображають саме їх інтереси і не несуть таких важких наслідків для здоров’я :) Перед організацією дівич-вечора забудь про стереотипи і задумайся – як саме ти б хотіла провести час із подругами? Раптом це буде якась арт-терапія з вином і ароматичними свічками, відпочинок у спа або танцювальний майстер-клас із фотосесією? 

Якщо ж ти все ж обираєш гулянку до ранку у караоке і це твоє щире бажання – ми в жодному разі не засуджуємо :) Але радимо проводити такий дівич-вечір хоча б за кілька днів до весілля, щоби у тебе був вільний день, аби відіспатися і подолати наслідки ночі у спокої. 

Реалістичні цілі

Ми знаємо, як багато справ – від дріб’язкових до дуже масштабних – доводиться виконати, щоби організувати весілля мрії. Але не роби з себе Цезаря і не заповнюй розклад на день двадцятьма пунктами щоразу. Намагайся робити планування більш гнучким, адже постійно виникатимуть форс-мажори і перенесення, а також залишай віконця для відпочинку і взагалі життя. І будь реалісткою у планах: ти не встигнеш за тиждень домовитися з усією командою підрядників, обрати сукню, зробити 12 тренувань і сходити на побачення з нареченим. Давай собі більше часу, не кори себе за відставання від графіку і постарайся десь у процесі отримати задоволення від підготовки :)

Щоденник

Найкращий помічник у плануванні і весільній підготовці – це щоденник. Там ти можеш залишати важливі нотатки і списки, розписувати розклад на тиждень, записувати свої думки і ідеї. Ми радимо також завести окремий щоденник почуттів задля певного емоційного розвантаження. Коли відчуватимеш, що вже закипаєш і не можеш дати собі ради, вилий емоції на папір. Хай навіть це буде незв’язаний текст, що не тягне на Пулітцерівську премію – мета не в художній виразності, а у полегшенні твого стану. 

Також для розвантаження голови можна завести звичку ранкових аркушів. З самого ранку після пробудження (ну може і після заварювання кави) заповни текстом кілька сторінок щоденника. Тут не потрібна тема, якась геніальна думка чи план – просто пиши все, що спадає на думку. Ти здивуєшся, як після подолання першого абзацу на сторінках з’являтимуться твої більш приховані почуття або нав’язливі думки, що провокують підсвідому тривогу, якщо не перетворити їх у конкретні слова. Така вправа допоможе з самого ранку розчистити голову і врівноважити емоційний стан – вже за кілька днів ти відчуєш, наскільки менш завантаженою ти почуватимешся. 

А для планування весілля краще користуйся нашим Онлайн-планером – там ти знайдеш покроковий Список справ підготовки весілля з корисними порадами, інтерактивний Список гостей і калькулятор Бюджету. Все, щоби зробити життя нареченої легшим!

Пріоритет – настрій

І наприкінець, не забувай, заради чого вся ця організаційна метушня і причепурювання! Ти готуєшся до одного з найщасливіших днів твого життя, тож весь цей процес має приносити задоволення, а не заганяти тебе у нервові зриви. Завжди став у пріоритет свій моральний стан, бери паузи для відпочинку і не забувай проводити час із коханим. Бездоганний колір серветок на столах гостей точно не коштує твоїх нервів і зіпсованих стосунків :) 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ "Я хочу весілля після війни. Що можна зробити вже зараз?"
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Тепер наречена: що не треба робити після пропозиції руки та серця?
Читайте также
Самые красивые ЗАГСы Украины: подборка от YesYes
Планирование и организация
Самые красивые ЗАГСы Украины: подборка от YesYes
Свадебный ведущий – ответы на популярные вопросы невест
Планирование и организация
Свадебный ведущий – ответы на популярные вопросы невест
10 советов паре, которая готовится к свадьбе!
Советы и идеи от YesYes
10 советов паре, которая готовится к свадьбе!
Пора прощаться: как понять, что свадебный подрядчик вам не подходит?
Планирование и организация
Пора прощаться: как понять, что свадебный подрядчик вам не подходит?
Каталог свадебных услуг

Все свадебные специалисты, рестораны и салоны

Смотри весь Каталог

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала