Все статьи Советы и идеи от YesYes Як війна змінить українські весілля після перемоги?

Як війна змінить українські весілля після перемоги?

Після 24-го лютого наше життя ніколи не буде таким, як раніше. Звісно, на весільну сферу це також повпливає. Ринок вже поступово повертається до життя, хоча і у змінених форматах. У цій статті ми вирішили зазирнути далі і пофантазувати, як, на нашу думку, зміняться українські весілля вже після закінчення війни. 

Зміна форматів

Нам здається, що після років закритих кордонів – то через ковід, то через війну, – багато молодят нададуть перевагу закордонним міні-весіллям для двох або у вузькому колі найближчих людей. По-перше, спрага до подорожей і зміни картинки багатьох пожене на сайти бронювання квитків. Якщо не на пошуки пригод у джунглях або африканських саванах, то принаймні на ол-інклюзів у Туреччину :) По-друге, закордонна церемонія удвох – це можливість отримати казкові спогади і надзвичайно інтимне свято, сумістити весілля з медовим місяцем і у деяких випадках заощадити бюджет, адже не доведеться витрачати його на банкет для гостей, оренду цілого приміщення, ведучого тощо. 

Окрім закордонних весіль, очікуємо, що молодята все більше відходитимуть від стандартних форматів весілля і будуть зміщувати фокус уваги на біль персоналізовані свята за власними правилами і бажаннями. Час прощатися з закостенілими правилами і йти за покликом серця! Ми ж долаємо всі ці труднощі і терпляче чекаємо на весілля після перемоги не для того, щоб робити “так, як комусь там треба”, правда? :) Смак свободи занадто п’янкий, щоби від нього відмовлятися, тим паче у день власного весілля.  

Етнічні мотиви

Нам, українцям, пощастило мати надзвичайно багату культуру, яка вижила попри багатовікові спроби її знищити, збереглася і переживає новий період розквіту і піднесення. Впевнені, що підсилена увага до свого коріння і культурного бекграунду збережеться ще довгі роки після закінчення війни. Тим паче, що окрім згадування саме історичних автентичних проявів, величезна кількість сучасних дизайнерів і митців переосмислює українські етнічні мотиви у одязі, декорі, аксесуарах, мистецтві, надає ним нового дихання і підлаштовує до сьогоденної рутини і способу життя. Простіше кажучи, тобі не потрібно вбиратися у національний костюм, аби підкреслити українське коріння, адже етнічні елементи можна вписати у сучасний, зручніший одяг.  

Важливо не піддаватися російським наративам і не плутати автентичну українську культуру з принизливою нав’язаною нам шароварщиною. 

Камерність

Війна показує по-справжньому, хто є хто. Багато українців за цей час із певним подивом помітив, як змінилося коло спілкування: з деякими старими друзями розійшлися стежки, а інші знайомі, навпаки, стали набагато ближчими. Складні часи допомогли визначитися, хто для вас по-справжньому дорогий, тож довжина списку запрошених може змінитися порівняно з минулим роком. 

Також більше уваги приділятиметься символізму і персоналізованості весільного дійства. Клятви у коханні, що подолає усі перешкоди і темні часи, тепер звучать інакше, глибще, чи не так? Звісно, такий момент, що став ще важливішим, хочеться розділити з особливими гостями, а не тими, хто запрошений для галочки. 

Оптимізація витрат

На жаль, навіть після тотальної перемоги ворога на наших землях, нам буде потрібен час, щоби оговтатися і розібратися із наслідками війни. Все це негативно впливатиме на фінансовий стан українців, тож до витрат на весілля потрібно буде поставитися із розумом і холодним розрахунком. 

Така обмеженість змусить молодят тверезо переглянути свої уявлення про ідеальне весілля і сконцентрувати основні кошти на тих речах, які дійсно важливі саме для їхньої пари. Таке розподілення пріоритетів допоможе правильно спланувати бюджет і не витрачати гроші на непомітні і непринципові дрібниці. Ми пропагуємо такий підхід і у більш стабільні часи, адже принцип розумного споживання під час планування весілля допоможе заощадити кошти, які точно не завадять молодій родині. 

Не забувай про важливий інструмент весільної підготовки від YesYes – Калькулятор бюджету! Вноси усі свої весільні витрати, оплати і аванси у зручну автоматизовану таблицю, щоби тримати бюджет весілля під жорстким контролем і не втратити жодної копійки. 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Скасування весілля: відповіді на найважливіші питання
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Осіннє меню на весілля: поради та ідеї від YesYes
Читайте также
Обручальные и помолвочные кольца: все, что ты хотела знать
Советы и идеи от YesYes
Обручальные и помолвочные кольца: все, что ты хотела знать
Идеи по украшению комнаты невесты: воплощать обязательно!
Советы и идеи от YesYes
Идеи по украшению комнаты невесты: воплощать обязательно!
Брюки плюс пиджак – удачная комбинация для стильного жениха
Образ жениха и невесты
Брюки плюс пиджак – удачная комбинация для стильного жениха
Первый в Украине свадебный Онлайн-планер для невест
Планирование и организация
Первый в Украине свадебный Онлайн-планер для невест
Здесь молодожены ищут специалистов

Создано уже 4203 тендеров на YesYes

  1. Создавай объявления (тендеры)
  2. Получай предложения от специалистов
  3. Выбирай лучших
Тендеры помогают сэкономить массу времени на поиски.

Смотреть тендеры Создать тенедер

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала