Все статьи Советы и идеи от YesYes 7 речей, які не є проблемами у стосунках, хоча можуть ними здаватися

7 речей, які не є проблемами у стосунках, хоча можуть ними здаватися

У масовій культурі зараз постійно піднімається тема “red flags” (червоних прапорців, що сигналізують про небезпеку) у стосунках і характерах партнерів. Настільки постійно, що починаєш підозрювати у прихованій токсичності не тільки свого коханого, але й себе :) Така масштабна дискусія може допомогти уникнути токсичних стосунків, проте інколи ред флегами називають цілком нормальні речі, через які точно не варто розривати заручини. У цій статті YesYes розкаже про 7 речей, які не є проблемами у стосунках, хоча можуть ними здаватися. 

1. Відчуття нудьги

Звучить дивно, але здорові стосунки можуть бути напрочуд нудними. Емоційні гойдалки, італійські пристрасті і маніпуляції підсаджують наш мозок на складний гормональний коктейль, нову порцію якого хочеться отримувати знов і знов через надзвичайну силу стимуляції. Саме тому ми можемо тікати від колишніх, скаржитися і плакати друзям про те, як жахливо важко було поряд з такою людиною, а наодинці ставити їм вогники на історії в Інстаграмі у надії знову відчути той вибух емоцій. 

У стосунках із здоровою прив’язаністю після початкового етапу все набагато спокійніше: ані тобі безпідставних ревнощів, ані сварок на пустому місці. Навіть тарілки не літають кухнею – дійсно можна занудьгувати і навіть зловити себе на думці, а чи точно це кохання? І це ок, поки хтось із партнерів (особливо коли раніше мав травмуючий, але емоційний досвід) не починає саботувати стосунки і спеціально шукати привід для сварок і драми. 

Якщо помічаєш певну нудьгу від “надмірної здоровості”, запропонуй коханому внести різноманіття, не вдаючись до токсичних методів: краще спробуйте разом нове хобі, спонтанне романтичне побачення або екстремальні види спорту. Так мозок отримає певну кількість емоцій без руйнівних наслідків. 

2. Симпатії до інших людей

Вступаючи у серйозні стосунки, ми автоматично не втрачаємо зір і не блокуємо гормональну систему. А отже, можемо відчувати потяг, симпатію або зацікавленість до інших людей, не перестаючи кохати свого партнера. Таке може періодично траплятися, але не робить когось з вас хтивою істотою без моральних цінностей, якщо у своїх симпатіях ви не перетинаєте визначену у стосунках межу. Самоконтроль, повага до коханої людини і трошки часу – ось що допоможе безпечно подолати такі ситуації без наслідків. 

3. Потреба у підтвердженні почуттів

Всім нам час від часу хочеться розчинитися в обіймах і тридцять разів перепитати “А ти точно мене любиш?” А інколи стан кепський і ми починаємо накручувати себе, за що взагалі нас можна любити і чи відчуває партнер хоча б щось. 

На папері це можна пояснити низькою самооцінкою, недовірою до партнера, схильністю до дитячої позиції та іншими страшними речами, які заперечують статус емоційно стабільної відповідальної людини. Але у житті всі ми маємо важкі періоди або просто погані дні, сповнені сумнівами у власній цінності. Тому нормально поділитися своєю тривогою з партнером і попросити трохи більше уваги і ніжності, аби почуватися краще. 

4. Несвідоме проживання ситуацій

Попри популяризацію знань про психологію, екологічне проживання почуттів і механізми розвитку усвідомленості, ми не роботи і не живемо у підручниках :) Так-так, навіть професійні досвідчені психологи і гуру духовного просвітлення можуть інколи сваритися з другими половинками через дурниці і, о Боже, не проводити після цього трьохгодинний розбір проблеми, тригерів і незакритих гештальтів. 

Тож, звісно, дуже важливо вчитися розмовляти у стосунках і екологічно вирішувати конфлікти (про це у нас є окремий матеріал). Але не варто хвилюватися, якщо інколи життя йде своїм ладом, хоч і не дуже усвідомлено і просвітлено. 

5. Розчарування 

На жаль, люди мають властивість підводити один одного, навіть якщо дуже цінують стосунки і почуття партнера. Усі ми не застраховані від помилок, тож якщо ви плануєте провести разом усе життя, такі інциденти час від часу неминучі. Варто бути готовими, що у стосунках доведеться прокачувати навичку пробачення. Головне – навчитися відчувати межу, перехід за яку буде для тебе “занадто”.  

6. Інші пріоритети

Наше життя складається з безлічі важливих сфер, і усі вони потребують уваги і часу – не тільки романтичні стосунки. Тому нормально, що інколи на перше місце виходить, наприклад, кар’єра, і побачення рідшають, а хтось із партнерів частіше пропадає в офісі чи змушений проводити вечори за роботою. З часом пріоритети можуть змінитися знов, а отже і час буде перерозподілено новим чином. 

Від сварок через цю причину вас врятує щира розмова і спільний пошук тимчасових компромісів. 

7. Натягнуті стосунки з родиною другої половинки

Дивно це усвідомлювати, але чоловік або дружина – це єдиний родич, якого ми можемо обрати самостійно за все своє життя. І якщо ви з коханим мали змогу обрати один одного, то ваші батьки і родичі просто йшли в комплекті :) Тому абсолютно нормально, якщо, наприклад, у тебе є якісь претензії до майбутньої свекрухи, а твій наречений не сходиться характерами з твоїм двоюрідним братом. 

Дійсно, інколи хочеться, щоби загальні родинні посиденьки виглядали ніби кадри з американської різдвяної реклами, але більша кількість пар стикається з зовсім іншими реаліями. Ваша задача – визнати ситуацію і прийняти, що це ок. А у подальшому не намагатися силоміць перемирити усіх з усіма, просто підтримуючи нейтральний клімат у родинних зв’язках. Врешті-решт, ви створюєте свою нову, окрему сім’ю і маєте спрямовувати зусилля саме на неї. 

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Післявесільний сум: що це таке і як його подолати
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ "Я хочу весілля після війни. Що можна зробити вже зараз?"
Читайте также
Топ-5 книг, які допоможуть вашим стосункам
Советы и идеи от YesYes
Топ-5 книг, які допоможуть вашим стосункам
92 песни на свадьбу: идеальный плейлист от YesYes
Советы и идеи от YesYes
92 песни на свадьбу: идеальный плейлист от YesYes
Свадьба в стиле Прованс
Цвет и стиль свадьбы
Свадьба в стиле Прованс
Комплименты гостям: чудесные идеи для зимней свадьбы!
Гости, приглашения
Комплименты гостям: чудесные идеи для зимней свадьбы!
Здесь молодожены ищут специалистов

Создано уже 4200 тендеров на YesYes

  1. Создавай объявления (тендеры)
  2. Получай предложения от специалистов
  3. Выбирай лучших
Тендеры помогают сэкономить массу времени на поиски.

Смотреть тендеры Создать тенедер

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала