Все статьи Советы и идеи от YesYes Як зробити виїзну церемонію дешевше?

Як зробити виїзну церемонію дешевше?

Весільна церемонія – це основа всього свята, тож і відмовлятися від неї ой як не хочеться. Українські молодята вже звикли до красивих виїзних церемоній замість звичних реєстрацій у РАЦСі. Унікальний сюжет, квіткова арка і шикарний декор, романтичний пейзаж – все це створює чудові спогади, але може болісно вдарити по весільному бюджету. У цій статті YesYes розкаже, як зекономити на виїзній церемонії, але при цьому зробити її романтичною та інстаграмною :)

Альтернатива – приватні РАЦСи

Економія грошей тягне за собою додаткові витрати часу та організаційні складнощі. Якщо через певні причини це для тебе не підходить, але і швидкий офіційний розпис не влаштовує, то розглянь просту альтернативу – церемонія у приватному РАЦСі. Це знімає з тебе організаційні проблеми, питання лише у додаткових грошах. Такі заклади пропонують готові рішення з декору та музичного супроводу, а також можуть скласти унікальний сценарій саме для вашої пари. Ось декілька прикладів закладів такого типу: ЗАГС №1, Сервіс “Готово”, Просто ЗАГС

А тепер переходимо до порад, як зробити весільну виїзну церемонію дешевше. 

Безкоштовна локація

Заміські комплекси, готелі, гольф-клуби та інші заклади з облаштованою територією готові надавати молодятам місце для церемонії. Це дає багато логістичних зручностей, проте і вимагає певних коштів. Ми впевнені, що у кожному місті є красиві і досить облаштовані місця на природі, наприклад, де люди звикли збиратися на пікніки :) 

При виборі локації зверни увагу на відстань до “цивілізації”. Пам’ятай, що це буде не прогулянка у кросівках, а шлях на підборах (впевнені, що не всі гості візьмуть зручне взуття, навіть якщо ти попередиш), та й крім того потрібно буде доставити стільці, обладнання і декор. Тому “зона церемонії” має бути досить близько до найближчого місця автомобільної парковки. 

Важливо – пам’ятай про безпеку! Ти маєш бути впевнена, що місце на 100% безпечне від мінувань. Наприклад, якими б красивими не були дикі пляжі Одещини, зараз це дуже небезпечний варіант, тому краще шукати альтернативу. 

Замість церемоніймейстера

На жаль, зараз виникають складнощі з пошуком певних весільних спеціалістів, особливо у невеликих містах. І питання не тільки в обмеженнях бюджету молодят. Формат весіль кардинально змінюється, але не всі спеціалісти готові до цього, тож приймають рішення про переїзд або зміну діяльності. 

Цікавим рішенням буде запросити близького друга або члена родини стати ведучим вашої весільної церемонії. Це зробить подію ще більше камерною та зворушливою, бо ви будете виключно у колі близьких та рідних. Зважай на те, що доведеться тісно попрацювати з вашим “обранцем”, щоб уникнути неприємних непорозумінь: краще залишитися без елементу сюрпризу, взявши участь у написанні сценарію, але й не отримати прикрих моментів. Новоспечений ведучий повинен добре зрозуміти ваші побажання та бачення церемонії, орієнтуватися у таймінгах та обов’язкових елементах сценарію. 

Також важливо, що ваш особистий церемоніймейстер сам має палати бажанням взяти на себе цю роль і, звісно, не боятися публічних виступів :)

Декор і флористика

Живі квіти – це дуже відчутний сегмент витрат на весільний декор. Особливо зараз, коли логістичні ланцюжки порушені, а курси валют інколи так лякають, що можуть вилікувати від гикавки :) Саме тому ми пропонуємо тобі використовувати композиції зі штучних рослин або з невеликим додаванням справжніх квітів. Повір, зараз фабричні квіти виглядають дуже натурально, а сама арка буде розташована достатньо далеко, щоб різниця взагалі не була помітна. Також у декорі ти зовсім можеш відмовитися від квітів, обравши альтернативи. Читай нашу статтю “Весілля без квітів” для пошуку ідей і натхнення. 

Друге рішення для заощадження – це розумне використання декору. Якщо правильно все розпланувати, можна використати декор із зони церемонії на банкеті, і тоді не доведеться платити двічі. Наприклад, прикраси з арки можна швидко трансформувати у композиції на столах гостей (якщо не кріпити декор намертво), а додаткові прикраси і елементи декору просто перенести у приміщення. Враховуй, що на це знадобиться час і люди, які зможуть це зробити. 

Арка для весільної церемонії

І, нарешті, зірка весільної церемонії (після наречених, звісно) – арка. Оформити її без допомоги декораторів нелегко, але за великого бажання можна впоратися :) Перший помічник – це онлайн-дошки оголошень типу ОЛХ. Там можна знайти готові конструкції в оренду, іноді навіть з готовим декором, і непогано заощадити. Для декорування можуть знадобитися ті самі штучні квіти, повітряні кульки або гірлянди-дощик. 

Другий варіант – це більш оригінальні рішення. Наприклад, якщо ви влаштовуєте церемонію на природі, на роль імпровізованої арки підійде дерево, декороване тканиною та іншими прикрасами: тут у хід можуть йти пір’я, паперові гірлянди, ліхтарики і навіть родинні фото. 

Також можна звернутися до нещодавнього тренду зі стилю Рустик на арку у вигляді двостулкових дверей – їх, до речі, також можна знайти на ОЛХ. Особисто ми знаходили об’яви від 500 гривень, що не сильно б’є по гаманцю, але виглядає символічно і оригінально. 

Як бачиш, способів заощадити на весільній церемонії немало, але вони вимагають кмітливості та додаткового часу на хендмейд :) Але тільки уяви, наскільки зворушливою та особистою вийде така церемонія і скільки незабутніх спогадів з’явиться ще під час її підготовки. Врешті решт, головне не арка і сорт троянд у декорі, а слова, які прозвучать у цю мить.

ПРЕДЫДУЩАЯ СТАТЬЯ Образ нареченої на будь-який бюджет. Частина 1: 3500 грн
СЛЕДУЮЩАЯ СТАТЬЯ Манікюр для нареченої: 39 ідей для натхнення
Читайте также
ТОП-15 популярних пісень, які не варто вмикати на весіллі
Советы и идеи от YesYes
ТОП-15 популярних пісень, які не варто вмикати на весіллі
Идеи для медового месяца в Украине: маршруты, места, вдохновение
Советы и идеи от YesYes
Идеи для медового месяца в Украине: маршруты, места, вдохновение
Вредные советы: как превратить свадебную подготовку в кошмар?
Советы и идеи от YesYes
Вредные советы: как превратить свадебную подготовку в кошмар?
5 причин, почему тебе нужен свадебный организатор, и 5 – почему нет
Планирование и организация
5 причин, почему тебе нужен свадебный организатор, и 5 – почему нет
Здесь молодожены ищут специалистов

Создано уже 4197 тендеров на YesYes

  1. Создавай объявления (тендеры)
  2. Получай предложения от специалистов
  3. Выбирай лучших
Тендеры помогают сэкономить массу времени на поиски.

Смотреть тендеры Создать тенедер

Выберите вашу роль на свадьбе

Я готовлюсь к свадьбе Я свадебный специалист

Пишите сюда все Ваши вопросы, идеи,
замечания и просто мысли по поводу
работы нашего портала